
Gebakken gepaneerde feta met zoete tomatenmamelade, op een bedje van rucola sla.
Benodigdheden
Flipgrid systeem of RVS grillrooster / Dutch oven / skillet of gietijzeren steelpan
Opstelling
Saganaki
Directe opstelling 200/220 graden Celsius. Dutch oven in de uitsparing van je flipgrid systeem of anders op je RVS grillrooster.
Zoete tomatenmarmalade
Directe opstelling 160/180 graden Celsius. Skillet in de uitsparing van je flipgrid systeem of anders op je RVS grillrooster.
Ingrediënten (2 personen)
Saganaki
400 gram feta (2 blokken van 200g)
250g bloem
4 eieren
1 pakje paneermeel
50/100g rucola melange
(Optioneel een flesje honing mosterd dressing voor over de rucola te dresseren)
Tomaten marmelade
500g romatomaten
350g kristalsuiker
1 el maïzena + 50 ml lauw water
1 stokje kaneel
Bereiding (30-45 minuten)
Saganaki
Neem 3 pudding kommetjes doe de bloem, eieren en paneermeel in aparte kommetjes. Klop het ei los. Snijd de lange zijde van de blokken feta doormidden. Nu heb je 4 kleinere vierkantjes. Haal ze door het bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel en leg ze op een roostertje. Gaan we verder met de zoete tomatenmarmelade.
Ontvel de tomaten door ze 1 minuutje in kokend water te leggen. Haal de kern eruit en snijd in blokjes. Stook de BBQ op naar 160/180 graden Celsius. Plaats de skillet op je flipgrid systeem of op het RVS grillrooster en laat goed heet worden. Als deze eenmaal goed heet is voeg je de tomatenblokjes, kristalsuiker en het kaneelstokje toe. Verwarm nu tot het meeste vocht verdampt is. Roer zo nu en dan door. Los de maïzena op in lauw water en voeg dit toe aan de tomatenmarmalade. Kook nog 5 minuten door en laat afkoelen. Schud vervolgens over in een bakje en zet in de koelkast om in te dikken. Bak de saganaki af als de tomatenmarmelade de gewenste dikte heeft bereikt.
Als je klaar bent met het opstijven van de zoete tomatenmarmelade stook je de BBQ op naar 200 graden Celsius. Zet de dutch oven in de uitsparing van je flip grid systeem of op je RVS rooster. Vul de dutch oven voor 3 tot 4 cm met zonnebloemolie. Controlleer met een digitale temperatuurmeter of de olie 180/190 graden Celsius is en bak de saganaki af voor ongeveer 6 tot 8 minuten krokant, goudbruin en smeuïg van binnen. Leg de Saganaki op een bedje van rucola melange eventueel gedresseerd met honing mosterd. Besprenkel de saganaki met de zoete tomatenmarmelade.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties