
Super malse wildstoof uit de Dutch Oven van herten poulet met lokaal gebrouwen Quade Koetschier bier van Heer & Meester
Benodigdheden
Dutch oven / assecoires rek voor de dutch oven in te hangen / (eventueel een temperatuur laser voor het meten van je dutch oven)
Opstelling
Directe opstelling, voor het aanbakken hou circa 150-175 graden Celsius dome temperatuur aan. In de dutch oven zelf zal de temperatuur rond de 200 -225 graden Celsius liggen doordat deze dichter bij het vuur hangt. Na het aanbraden wil je gaan stoven en laat je de BBQ gelijdelijk terug zakken na het richting de 120-130 graden Celsius dome temperatuur.
Ingrediënten
1kg Hertenpoulet in blokjes van 20x20mm
350ml Wildfond
330ml Quade Koetschier van Heer & Meester
300g Uienringen
2 Winterpenen middel groot
4 Selderij stengels
1,5-2 el (Afgestreken) 5 spices kruiden
4 laurierbladeren middelgroot
4 kruidnagels
8 jeneverbessen
2 el olijfolie
1el maïzena opgelost in 100ml lauw water
Vers grof gemalen zeezout en peper
Bereiding
Stook de BBQ op zoals beschreven staat onder het kopje opstelling. Warm de dutch oven mee op. Doe gelijk al de olie in de pan zodat je deze weer een beetje inbrand. Dit doe ik persoonlijk eigenlijk elke keer als ik iets van gietijzer gebruik. Gewoon even een kwartiertje tot half uurtje seasonen.
Ondertussen was, schil en snijd je de groenten in gelijke delen. Ik koos er voor om de winterpeen in plakken van 10mm dik te snijden en die plakken dan weer door blokjes te delen. Dit zodat de blokjes overeen kwamen met de selderijstengels.
Als de BBQ stabiel op temperatuur is mogen de herten poulet blokjes in de dutch oven om even goed aangebakken te worden aan alle kanten. Haal vervolgens het vlees eruit en hou apart in een mengkom.
Fruit vervolgens de uienringen in het vocht van het vlees. Voeg de 5 spices kruiden toe en een flinke snuf zout en peper. Roer goed om. Ondertussen vul je een kruidennetjes of een leeg theezakje met de laurierbladeren, kruidnagels en jeneverbessen. Knoop dit goed dicht.
Wanneer de uienringen glazig zijn voeg je de wildfond, het speciaalbier en het kruidenetjes toe. Laat dit voor 3 uur stoven. Voeg het laatste uur de blokjes winterpeen en de selderijstengel toe. Breng eventueel naar wens op dikte met de maïzena opgelost in het lauw warm water.
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties