Zeeuwse mosselen in witte wijn roomsaus op de kamado

Gepubliceerd op 24 juli 2025 om 21:27

Zeeuwse mosselen bereid in knoflook en soepgroenten. Vervolgens afgeblust met Pinot Grigio. Afgetopt met kookroom en met verse selderij blad.

Benodigdheden:

Flipgrid systeem / Gietijzeren Dutch Oven of Le Creuset pan. Let.op: de Le creuset pan moet geschikt zijn voor open vuur. Ze hebben hier een speciale buiten kook collectie van.

 

Opstelling:

Directe opstelling 150-170 graden dometemperatuur of 180-200 graden Celsius kort boven de houtskolen, liefste in een flipgrid systeem. Heb je dit niet dan is op de RVS grillrooster ook prima. Warm de pan tegelijk op met BBQ. 

 

Ingrediënten 

2kg Zeeuwse mosselen

250gr fijne soepgroenten

3 tenen knoflook

150ml Pinot Grigio

150ml kookroom

2/3 takjes selderij

Vers gemalen zout en peper

 

Bereiding 

Bereid de BBQ voor zoals staat beschreven bij het kopje opstelling. Laat een schone gootsteen vol lopen met koud water, doe hier de mosselen in en was ze. Gooi open mosselen of kapotte schelpen weg. Spoel de mosselen nog een of twee keer na met schoonwater. 

Als de BBQ eenmaal stabiel op temperatuur is en de Le Creuset of de Dutch Oven pan ook goed warm is mag je hier de knoflook en de groenten in fruiten met een flinke draai zout en peper. Na een minuut of 5 worden de groenten glazig en blus je dit geheel af met de Pinot Grigio. Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan, schud regelmatig even om voor een gelijkmatige garing. Als alle schelpen open staan en de mosselen een mooie zalm oranje kleur hebben is het klaar, dit moet ongeveer 6-8 minuten duren.

Haal de pan van het vuur. Voeg de kookroom toe en maak de deksel weer dicht zodat dit even kan doorwarmen. Alvorens het opdienen garneren met vers selderij blad en serveren met een lekker glas Pinot Grigio.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.