
Bavette rollade met huisgemaakte mojo rojo en verse koriander
Benodigdheden
Heat deflector / RVS grillrooster / 1 chunk rookhout / kerntemperatuur meter / slagerstouw / keukenmachine voor de Mojo rojo
Opstelling
Indirecte opstelling rond de 120 graden Celsius. Laat de heat deflector met de BBQ tegelijk opwarmen
Ingrediënten en bereiding:
Ingrediënten: (3 - 4 personen)
1kg Australische bavette (1a2cm dik)
5/6 el huisgemaakte Mojo rojo
Klein handje verse koriander blad
Bereiding: (60 - 90 minuten)
We beginnen met het vlinderen van de bavette. Dit doe je door de bavette door de dikte te halveren of door drieën te delen afhankelijk van de dikte. Vlinder met de draden van het vlees mee tot je een dikte bereikt van 5 tot 10mm. Online zijn hier talloze filmpjes van als je dit lastig vind of voor het eerst doet.
Eenmaal de bavette gevlinderd leg je het vlees met de draden van link naar rechts. Vervolgens smeren we de bovenkant van de bavette in met de mojo rojo met daarbovenop de koriander. Rol de bavette nu dicht. Dit doe je door hem van je af te rollen zodat je straks met aansnijden haaks op het draad snijd. Bind de bavette rollade nu dicht met 5 a 6 stukjes slagerstouw. Heb je dit nog nooit gedaan? Ook hier zijn talloze filmpjes van die het makkelijker laten zien dan dat ik het kan uitleggen via tekst.
Maak de BBQ verder klaar voor de Bavette rollade. Warm de heat deflector mee op. Is de BBQ op temperatuur en blijft hij constant? Gooi nu de chunk rookhout op de gloeiende houtskool en leg vervolgens de bavette rollade op je RVS grillrooster. Rook de bavette rollade tot een kerntemperatuur van 52 graden celcius. Laat vervolgens 10 minuten rusten. Lepel eventueel extra een mooie streep Mojo rojo op de bovenkant van de bavette rollade en snij aan in plakken van 2 cm dik.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties