
Crackling kaas bol, zure mayonaise, jonge blad sla, tomaat, 250 grams wagyu burger, smoked bacon-cheese-onion rings afgetopt met The innocent blood backyard BBQ saus.
Benodigdheden
Heat deflector / RVS grillrooster / plancha plaat / 2 BBQ toestellen / 1 chunck rookhout
Opstelling
Toestel 1: 120/130 graden Celsius indirect met de heat deflector en het RVS grillrooster (Smoked bacon-cheese-onion rings)
Toestel 2: 220 graden Celsius direct met de plancha plaat (Wagyu burger)
Ingrediënten (2 burgers)
2 Crackling kaas bollen
2 flinke el zure mayonaise
2 handjes veldsla
6 plakjes tomaat
500 gram wagyu gehakt
Grof gemalen peper en zout
4-6 Smoked bacon-cheese-onion rings
4 el The innocent blood backyard BBQ saus
Bereiding (60-75 minuten)
Begin met het opstoken van toestel 1. Als de wokkel uit is plaats je de heat deflector en het RVS grillrooster. Stook hem op naar 120/130 graden Celsius. Volg de instructies van het recept Smoked bacon-cheese-onion rings. Eenmaal de BBQ op temperatuur en de voorbereidingen getroffen kunnen de smoked bacon-cheese-onion rings voor ongeveer 40/45 minuten indirect op de BBQ. Draai ze halverwege een keertje om.
Wanneer de bacon-cheese-onion rings op de BBQ liggen begin je met het klaarmaken en opstoken van BBQ toestel 2. Ook hier geldt, als de wokkel uit is mag de plancha plaat erin en mag je deze mee opwarmen naar 220 graden Celsius. Ondertussen dat de BBQ opwarmt maak je alvast 2 hamburgers van het wagyu gehakt. Het kruiden van wagyu gehakt doe ik pas achteraf omdat hier ontzettend veel vet vanaf komt en dus ook zijn kruiden grotendeels verliest. Met nog een kwartier te gaan voor de bacon cheese union rings mogen de wagyu burgers op de plancha plaat. Bak ze 5 minuten aan beide kanten. Laat nog 5 minuten na garen tot medium/medium-rare op een minder heet stukje van de plancha plaat. Breng op smaak met grof gemalen peper en zout.
Die laatste 5 minuten gaan we dan gebruiken om het broodje op te maken. Snijd het broodje doormidden. Op de onderkant beginnen we met een goeie eetlepel zure mayonaise, een handje jonge bladsla en 3 schijfjes dun gesneden tomaat. Vervolgens komen hier de wagyu burger en de smoked bacon-cheese-onion rings boven op. Bestrijk de bovenkant van het broodje met 2 eetlepels van The innocent blood backyard BBQ saus van No rubbish.
De onmisbare BBQ saus voor op je "Bad ass" BBQ burger is te bestellen via:
https://norubbish.nl/product/innocent-blood
Lijkt jou die Fast and Flavoured (NS) dry rub van No rubbish ook wel wat die ik gebruikte voor de smoked bacon-cheese-onion rings? Bestel hem dan nu via:
https://norubbish.nl/product/fast-flavoured-no-salt
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties