
Smoked bacon-cheese-onion rings in gepoeierd met de "Fast and flavoured" dry rub (no salt).
Benodigdheden
Heat deflector / RVS grillrooster
Opstelling
Indirecte methode 140 graden Celsius
Ingrediënten (6 stuks)
3 grote uien
120g/150g gerookt ontbijtspek
3 plakken chedderkaas
1 chunk perzik rookhout
2 el Fast and flavoured dry rub (no salt)
Bereiding (60 minuten)
Snijd de kontjes van de ui af en pel hem schoon. Snijd 2 grote uienringen uit het midden van elke ui. Neem van de gesneden uienring de eerste ring en de derde ring van buiten af gezien. Leg deze op je snijplank en vul de tussenruimte van de 2 losse uienringen met de op maat gesneden reepjes cheddarkaas. Wikkel zo strak als mogelijk de ontbijtspek om de 2 uienringen heen zodat de kaas er niet tussen uit loopt onder het roken straks. Heb je ze allemaal ingewikkeld? Besprenkel de bacon-cheese-onion rings nu met de "Fast and flavoured" dry rub van No Rubbish. Deze rub is een heerlijke aanvulling bij de zoute ontbijtspek en de cheddarkaas. De zoetigheid en het licht pikante in de dry rub zorgt voor een super mooie balans bij deze bacon-cheese-onion rings.
Stook de BBQ op naar 140 graden. Verwarm de heat deflector mee op. Eenmaal de BBQ op 140 graden Celsius mogen ze op het RVS grillrooster geplaatst worden voor 40 minuten. Draai ze halverwege een keer om
(Optioneel: lak ze de laatste 10 minuten af met je favoriete BBQ saus, dit heb ik niet gedaan omdat ik deze op een hamburger serveerde die al afgetopt was met een flinke dot BBQ saus)
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties