
Smoked baked beans uit de dutch oven op de kamado
Benodigdheden:
Dutch oven / hele heat deflector / RVS grillrooster of eventueel het flipgrid rooster
Opstelling:
Directe opstelling 200 graden Celsius (voor het kort grillen van de maiskolven).
Indirecte opstelling 150 graden Celsius (voor het aanbakken van de spekreepjes en de uien) Hier na terug laten zakken naar 110-130 graden Celsius
De heat deflector leg je onder in de metalen houder, op de metalen houder leunt de dutch oven. Je kunt ook een flipgrid gebruiken waar precies de dutchoven in past. Die laatste optie vind ik zelf het handigst.
Ingrediënten: (6-8 personen)
800gram witte bonen in tomaten saus
400 gram bruine bonen
2 voorgekookte (gegrilde) maiskolven
1 hele gesnipperde ui
300g gerookte spekreepjes
4-6 el BBQ saus
3-4 el BBQ Rub
2 chunks rookhout
Bereidingswijze: (60-180 minuten)
Bereid de BBQ voor zoals staat beschreven onder het kopje opstelling. Je begint met het grillen van de maiskolven. Leg ze op het flipgrid RVS grillrooster en draai regelmatig om. Wanneer deze een kleurtje hebben gekregen mogen ze eraf. Het gaat zich er puur om dat grill smaakje mee te geven. Eenmaal een kleurtje snijd je de mais van de kolf en pluk je de korrels voorzichtig van elkaar af.
Vervolgens gaan we de BBQ verder klaarmaken voor de indirecte methode zoals hierboven beschreven staat bij het kopje opstelling. Doordat de koude heat deflector erin geplaatst gaat worden zal de dometemperatuur afnemen. Mik op een temperatuur van 150 graden Celsius voor het aanbakken van de spekjes en het fruiten van de gesnipperde ui. Vervolgens voeg je de witte bonen in tomaten saus, de bruine bonen, de mais, de bbq dry rub en bbq saus toe. Laat de BBQ terugzakken naar 110-130 graden Celsius zodat dit zachtjes kan pruttelen. Gooi de 2 chunks rookhout in de brandende kolen en laat voor minimaal 1 uur pruttelen.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties