
Heerlijke krokante fluffy SPG krieltjes indirect bereid op de kamado. Bij elke BBQ een topper!
Benodigdheden:
Heat deflector / RVS grillrooster / gietijzeren skillet, aluminium BBQ tray of een glazen ovenschaal / BBQ spatel of BBQ tang
Opstelling:
Indirecte opstelling met de heat deflector onder het RVS grillrooster. Ga voor 200-220 graden Celsius dome temperatuur.
Ingrediënten: (3-4 personen)
1 kilo krieltjes met schil
2-3 eetlepels olijfolie
SPG kruiden naar wens
Bereidingswijze: (45-60 minuten)
Bereid de BBQ voor zoals staat beschreven onder het kopje opstelling en stook hem op naar 200-220 graden dome temperatuur.
Was de krieltjes, droog ze af en snijd ze vervolgens door de helft. Doe ze in de skillet, tray of ovenschaal en besprenkel met de olijfolie olie. Hussel vervolgens goed door elkaar. Bestrooi de krieltjes met de SPG dry rub en meng vervolgens nog een keer goed door elkaar zodat de krieltjes rondom goed onder de olijfolie en SPG dry rub zitten.
Proef of het naar jou wens is kwa smaak. Let wel op. De intensiteit van de kruiden neemt wel een beetje af onder het bakken. Dit mag dus net een beetje te veel zijn voordat ze de BBQ op gaan. Met name het zout neemt wat af onder het bakken.
Eenmaal de BBQ stabiel op temperatuur knal je de SPG krieltjes op het RVS grillrooster. Schep ze elke 15 minuten om voor een egale garing.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties