Over mij

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Sean Schmitz 28 jaar woonachtig in Limburg (Nederland) en van origine ben ik procesoperator in de chemiesector van beroep. Iets heel anders dan BBQ'en dat weet ik...

 

De interesse die ik ontwikkelt heb voor eten en kokkerellen gaat al veel verder terug.  Toen ik nog op het MBO zat heb ik zelfstandig werkend kok gevolgd (BBL). Dit vond ik altijd hartstikke leuk en deed ik vol passie. Helaas waren de lage beloningen en de werktijden niet ideaal voor iemand die al vroeg op zich zelf ging wonen. Vandaar de keuze voor omscholing naar de chemiesector. 

 

Nu dik 8 jaar later kriebelt het kokkerellen en BBQ'en mij steeds meer. Vandaar dat ik vorig jaar een Urban Chef compact aangeschaft heb en al snel volgde de Grill Guru large.

 

Nu dik een jaar later zijn we meermaals wekelijks aan het BBQ'en. Ik vind het dan ook leuk om recepten en of producten met bijbehorende foto's op socials te plaatsen en deze met iedereen die van BBQ'en houdt te kunnen delen.

 

In mijn omgeving kreeg ik daar steeds meer leuke reacties op. Ik kreeg zelfs een bijnaam op het werk die luidde als volgt: "Der grillmeister". Dat was voor mij wel een startpunt om na te denken over blogs te schrijven. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb hier een aantal weken over nagedacht hoe ik dit  vorm zou geven en dit is dan het resultaat.

 

Ik hoop dat jullie hier bij South BBQ Bandit een hoop inspiratie kunnen op doen en dat jullie genieten van de recepten. Mochten er vragen zijn over recepten of bereidingsmethodes of jullie hebben iets gemaakt en bent er trots op? We zien je mailtje graag tegemoet op info@southbbqbandit.nl!