Warm gerookte camembert met geroosterd jagersbrood

Gepubliceerd op 8 december 2024 om 23:25

Warm gerookte camembert met uitgebakken gerookte ontbijtspek, geroosterde walnoten en hot honey. Daarbij dikke plakken geroosterde jagersbrood geeerveerd om mee te dippen.

Benodigdheden 

Devide and conquer systeem / 2 halve RVS grillroosters / 2 skillets medium / rookhout plankje / invet kwastje (brood)

 

Opstelling 

Directe opstelling rond de 150 graden Celsius dome temperatuur. Gebruik het devide en conquer metalen frame en leg de RVS grillroosters op de 2 verschillende hoogtes. Het rookplankje met daarop de camembert en de skillet om de walnoten in roosteren kunnen samen op de hoogste. De bacon en de sneetjes jagersbrood mag je op de laagste RVS grillrooster plaatsen. 

 

Ingrediënten (2-4 personen)

200-250 gram camembert in 1 stuk

2 handjes walnoten

100g ontbijtspek plakken

3-4 el THE POOH hot honey van No Rubbish

10 dikke plakken Jagersbrood ( of een ander Bourgondisch/rustiek brood)

Olijf olie om de plakken brood mee in te kwasten

 

Bereiding (30-45 minuten)

Snijd de plakken brood in dikte van 1,5/2cm. Bekwast ze met olijfolie aan beide kanten. 

Bereid de BBQ voor zoals staat beschreven bij het kopje opstelling. Laat de BBQ op temperatuur komen. Plaats met het opwarmen de 2 RVS grillroosters en de 2 skillets in de BBQ zodat deze ook al meteen goed warm worden. Plaats het plankje rookhout ook voor 10 minuten op het RVS grillrooster om even aan te grillen. Leg hierbij de kant die je gaat gebruiken voor de camembert naar onder. 

Als de BBQ eenmaal stabiel op temperatuur is mogen de walnoten alvast in de skillet op het laagste niveau. Rooster ongeveer 10 minuten, schep een keer of 4 door. Haal de walnoten van de BBQ en zet ze even apart.

De andere skillet die op je BBQ stond op te warmen mag nu naar het lagere niveau van je RVS grillrooster. Bak hierin de gerookte ontbijtspek uit, uitgebakken mogen ze op een servetje even uitlekken.

Tevens kan de camembert ook op het rook plankje en kan deze op het hogere gedeelte geplaatst worden. Rook de camembert voor 20/25 minuten tot deze zacht en warm aanvoelt maar ben nog net optijd voordat deze uit elkaar valt. Check daarom na een kwartier elke 5 minuten even. 

Plaats de sneetjes jagersbrood op het RVS grillrooster waar nog plek is. Rooster beide kanten goudkleurig. 

Brokkel de walnoten en verscheur de ontbijtspek in snippers. Leg het getoast brood op de plank, ervoor de camembert, garneer met de bacon, de walnoten en top af met de overheerlijke THE POOH Hot honey van No rubbish. Dit zorgt niet alleen voor de perfecte zoete aanvulling maar ook voor net even die kick onder je "je weet wel" die dit gerechtje helemaal compleet maakt.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.