
Knoflooktoast met tomaten/bascilicum salsa. Wie kent het niet?
Benodigdheden
Rvs rooster / gietijzeren rooster
Opstelling
Directe opstelling 180/200 graden celcius.
Ingrediënten (2 personen)
Ciabatta brood
50 tot 100ml olijfolie
4 Roma tomaten
1 bosje basilicum van 15g
1 el citroensap
Potje knoflookpasta
Vers gemalen zout en peper
Bereiding (30 minuten)
Maak de BBQ klaar voor een directe opstelling op 180/200 graden Celsius en laat deze samen met je gekozen grillrooster op temperatuur komen.
Vul de waterkoker met 1L kraanwater en zet deze aan (100 graden Celsius). Leg de 4 Roma tomaten in een klein pannetje en giet het kokend water over de Roma tomaten tot ze net onder staan. Laat de Roma tomaten voor 1 minuut onder water staan. Na 1 minuut haal je ze eruit en kun je het velletje van de tomaten af pellen (pas op ze zijn heet!). Als je het velletje van de tomaten af hebt gepeld, kun je ze doormidden snijden en de zaadjes en vocht uit de tomaat halen zodat alleen het tomaten vlees overblijft. Snij de gepelde Roma tomaten nu in kleine blokjes van 5mm en leg dit in een kommetje.
Trek de basilicum blaadjes van de takken af en snijd deze in fijne snippers. Voeg de basilicum toe aan de tomatenblokjes. Voeg hier ook de citroensap en vers gemalen zout en peper aan toe en roer even goed door. Nu kunnen deze smaken "familie" worden en even intrekken.
Dan gaan we nu verder met het ciabatta brood. Ik kocht gewoon een ciabatta brood uit de supermarkt omdat ik deze dag nog meer gerechtjes op had staan en ik niet de tijd had voor het ciabatta brood zelf te bakken.... Aangezien we het brood weer gaan grillen maakt het niet uit als dit brood wat minder vers is. Dit geeft uiteindelijk zelfs een intensere crunch is mijn mening. Het ciabatta brood gaan we verdelen in plakjes van ongeveer 1 cm dik. De plakjes gaan we aan beide kanten in kwasten met olijfolie. Daarna kwasten we nog 1 kant lichtelijk in met de knoflookpasta. Aan de knoflookpasta zit al veel smaak en daarom hoef ik de ciabatta plakjes niet nog een keer met peper en zout te bestrooien. Ook vind ik de knoflookpasta een stuk intenser van smaak en beter hanteerbaar dan verse knoflook. Als je dit allemaal gedaan hebt, mag je de ciabatta schijfjes op je BBQ rooster plaatsen. Draai om wanneer deze een kleurtje krijgt en knapperig word. Haal van de BBQ af wanneer beide kanten knapperig zijn en een grill streepje hebben.
Leg de gegrilde ciabatta plakjes op een bord of mooie plank en laat even afkoelen. Serveer de tomaten salsa in een kommetje ernaast. Maak er eventueel alvast 2/3 bruschetta's op voor een uitnodigend effect. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties