Tijger garnalen aioli

Gepubliceerd op 13 juni 2024 om 13:12

Gepelde tijger garnalen in knoflook marinade en overbakken met parmezaanse kaas. Afgetopt met koriander en citroen.

Benodigdheden

RVS rooster & skillet / grove rasp

 

Opstelling

Directe opstelling 200 graden Celsius. 

 

Ingrediënten (2 personen)

500g Tijger garnalen

5 knoflookteentjes

2 hele citroenen waarvan halve voor citroen zest

1 tl chilivlokken

200ml zonnebloemolie (marinade)

10 blaadjes verse koriander +/-

100/150g  Parmezaanse kaas 

Vers gemalen zout en peper

 

Bereiding (60 minuten marineren, 15 minuten bakken)

Begin met het pellen van de tijger garnalen. Als deze gepeld zijn leg je ze in een middelgrote kom. Voeg de zonnebloemolie, de gesneden knoflook teentjes, de citroen zest, de chilivlokken en een goeie snuf vers gemalen zout en peper toe. Dek af en plaats terug in de koeling. Laat dit minimaal een uurtje marineren (dit zou ook al een dag van te voren kunnen).

 

Bereid de BBQ voor op een directe sessie op 200 graden Celsius. Warm het RVS rooster en de skillet mee op.

Als de BBQ op temperatuur is pak je de gepelde tijgergarnalen uit de koelkast. Schep ze uit de marinade en Leg de tijgergarnalen in de skillet, top af met Parmezaan en sluit de deksel van je BBQ. 5/10 minuten zouden de garnalen gaar moeten zijn (roze oranje kleur) en de Parmezaan gesmolten moeten zijn. Top af met de gewenste gehakte koriander en 2/3 halve citroenen. 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.