Tagliata Di manzo

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 13:31

Ossenhaas op een bedje van veldsla, cherrytomaatjes, radijs, parmezaanse kaas en aangemaakte balsamico dressing.

Benodigdheden

Gietijzeren grill / rvs grill / plancha 

Aluminium folie

Spuitflesje voor de licht aangemaakte balsamico dressing te dresseren. Dit kan ook met een lepel of schenk kannetje zoals van de koffiemelk als je dit niet in huis hebt, het is maar voor het oog.

 

Opstelling

Maak de BBQ klaar om direct te grillen op een temperatuur van ongeveer 200/220 graden celcius. Hierbij zijn veel verschillende mogelijkheden in accesoires. Hoe meer je een grill streep creëert zoals met een gietijzer rooster des te meer grill smaak dat dit je op levert. Niet iedereen is hier fan van. Voel je vrij.

 

Ingrediënten (2 personen)

250/300g mooie ossenhaas

1 handje veldsla

2/3 radijs

3/4 cherrytomaatjes

Klein handje vlokken parmezaan 

60 ml extra vergine olie

40 ml balsamico

1 tl honing

1 tl dijon mosterd

Peper en zout vers gemalen

 

Bereiding (30 minuten)

Haal de ossenhaas uit koelkast en laat deze op kamer temperatuur komen.

Stook de BBQ op na een tempratuur van 200/220 graden indirect. 

Snijd vervolgens de cherrytomaatjes doormidden en de radijs in plakjes. Rasp de parmezaan in grove vlokken. 

Nu gaan we verder met de balsamico dressing. Meng de extra vergine olie met de balsamico, de honing en de dijon mosterd. Doe in een spuit flesje en zet alvast klaar. 

Last but not least... de ossenhaas. Bestrooi deze met vers gemalen zout en peper en masseer dit even in. Ondertussen zal de BBQ wel op temperatuur zijn en mag de ossenhaas erop. Grill deze om en om ongeveer 1 minuut per 1cm dikte. Ga voor een kerntemperatuur van 50 graden en pak in met aluminium folie. Laat hem nu nog 5 tot 10 minuten rusten. 

Pak een bord en maak deze alvast opmaak klaar. Maak een bedje van veldsla en verdeel naar wens de gesneden tomaat en radijs. Snijd vervolgens de ossenhaas in mooie plakken van 10mm dik. Leg deze bovenop de sla en groentes. Spuit met het flesje de dressing in dunne lijnen over het geheel en top af met de parmezaan.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.