Gegrilde little gem ceaser salade van de kamado

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 13:28

Een snelle frisse ceaser salade van gegrilde romaine sla, ceaser salade saus en croutons. (Optioneel geraspte parmezaan  of overjarige kaas vlokken)

Benodigdheden

Rvs rooster / gietijzeren rooster / plancha.

 

Opstelling

Directe opstelling, 180/200 graden celcius.

 

Ingrediënten (2 personen)

2 kropjes romaine sla

Klein flesje Remia ceaser dressing

Handje Croutons naar keuze

Handje parmezaanse kaas

 

Bereiding (20 minuten)

Stook de BBQ op naar 180/200 graden directe opstelling. Laat meteen je rvs of gietijzeren rooster / plancha mee opwarmen. 

Snijd de romaine sla in de lengte doormidden en bestrooi met een klein beetje zonnebloemolie en vers gemalen peper en zout. 

Is de BBQ op temperatuur? Plaats de romaine sla op je rooster / plancha en geef deze mooie grill marks. Let wel op dat de kropjes romaine sla nog een bite hebben. Ze hoeven alleen van buiten even een tikje grill smaak mee te krijgen. Wanneer ze dit hebben haal je ze eraf. Snijd 1 cm onder van de kern af. Deze zijn bitter en hard en minder lekker.

Leg vervolgens de kropjes romaine sla op een opmaak bord of plank. Decoreer met een spuitflesje de gewenste hoeveelheid ceaserdressing. Bestrooi met croutons en optioneel de parmezaanse kaas. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.