
Een snelle frisse ceaser salade van gegrilde romaine sla, ceaser salade saus en croutons. (Optioneel geraspte parmezaan of overjarige kaas vlokken)
Benodigdheden
Rvs rooster / gietijzeren rooster / plancha.
Opstelling
Directe opstelling, 180/200 graden celcius.
Ingrediënten (2 personen)
2 kropjes romaine sla
Klein flesje Remia ceaser dressing
Handje Croutons naar keuze
Handje parmezaanse kaas
Bereiding (20 minuten)
Stook de BBQ op naar 180/200 graden directe opstelling. Laat meteen je rvs of gietijzeren rooster / plancha mee opwarmen.
Snijd de romaine sla in de lengte doormidden en bestrooi met een klein beetje zonnebloemolie en vers gemalen peper en zout.
Is de BBQ op temperatuur? Plaats de romaine sla op je rooster / plancha en geef deze mooie grill marks. Let wel op dat de kropjes romaine sla nog een bite hebben. Ze hoeven alleen van buiten even een tikje grill smaak mee te krijgen. Wanneer ze dit hebben haal je ze eraf. Snijd 1 cm onder van de kern af. Deze zijn bitter en hard en minder lekker.
Leg vervolgens de kropjes romaine sla op een opmaak bord of plank. Decoreer met een spuitflesje de gewenste hoeveelheid ceaserdressing. Bestrooi met croutons en optioneel de parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties