
Babpka, oftewel gevlochten chocoladebrood uit de skillet.
Benodigdheden
Platesetter / Rvs grillrooster / Pizzasteen (optioneel) / Skillet/springvorm / Bakpapier / Broodmes (lang) of mes met karteltjes
Opstelling
We beginnen natuurlijk met het houtskool. Dit hoeft niet veel te zijn, we gaan tenslotte maar een klein uurtje BBQ'en voor dit gerechtje. Mijn advies is, kies hiervoor een houtskool met niet te veel rooksmaak. Persoonlijk vind ik dit te zwaar in je deeg trekken. Als het wokkeltje uitgebrand is beginnen we met de opstelling. We plaatsen een platesetter onder en de RVS grillrooster bovenop voor de indirecte opstelling. Breng de kamado naar een dome temperatuur van 170/180 graden.
Ingrediënten (4-6 personen)
- Blik super croissant deeg
- Nutella pasta (300g)
Bereiding (60 minuten)
Je opent het blik super croissant deeg en rolt het deeg uit in de breedte van je werkblad. Je maakt met je vingers de verdeel lijntjes dicht.
Besmeer de babka nu met Nutella of een andere hazelnoot pasta. Rol nu de babka dicht. Doe dit van je af zodat je een lange smalle rol deeg krijgt. Snijd deze rol deeg in de lange weg doormidden. Doe dit met een gekarteld broodmes, zo verkom je dat het deeg geplet wordt.
Als het goed is heb je nu 2 halve lange deegslierten. Deze leg je nu naast elkaar met de deegkant naar onder en de Nutella kant naar boven. Vlecht ze nu samen om elkaar heen.
Leg bakpapier in je springvorm of skillet en leg hem van buiten naar binnen in een cirkel. Nu kan het bakken beginnen. Circa 45 minuten op 170/180 graden. Als de babka goud bruin is en het deeg gaar is haal je hem uit de skillet (als je met een sateprikker erin prikt en deze komt er droog uit is je deeg gaar). Nu laat je hem afkoelen op een hoog RVS rekje zodat er aan alle kanten lucht bij kan. Zo word de babka lekker krokant van buiten.
Tip: Gebruik je een springvorm dan zou ik aanraden na 15/20 minuten de springvorm weg te halen en de babka terug te leggen met alleen het bakpapier waar het al lag en leg dit op het RVS grillrooster. De eerst 15/20 minuten zijn alleen om zijn vorm te creëren en de buitenkant te beschermen zodat deze tegelijk met het middengedeelte klaar is
Reactie plaatsen
Reacties