
Cinamon rolls, oftewel kaneel rolletjes. Snel lekker en makkelijk.
Benodigdheden
Platesetter / Rvs grillrooster / Pizzasteen / Skillet / Bakpapier / Broodmes (lang) of mes met karteltjes
Opstelling
We beginnen natuurlijk met het houtskool. Dit hoeft niet veel te zijn, we gaan tenslotte maar een goed half uurtje BBQ'en voor dit gerechtje. Mijn advies is, kies hiervoor een houtskool met niet te veel rooksmaak. Persoonlijk vind ik dit te zwaar in je deeg trekken. Als het wokkeltje uitgebrand is beginnen we met de opstelling. We plaatsen een platesetter onder en het RVS grillrooster bovenop voor de indirecte opstelling. Breng de kamado naar een dome temperatuur van 200 graden celcius. Laat de heat deflector mee opwarmen. Als je nog wat moeite hebt met de temperatuur onder controlle te houden kun je een extra pizza steen op het RVS grillrooster leggen. Hier zet je dan de skillet op.
Ingrediënten (2-3 personen)
- Blik cinamon rolls (supermarkt)
Bereiding (30 minuten)
Maak het blik deeg open en rol dit uit op je werkblad. Maak de uit einden iets platter als deze opgekrult staan zoals vaak het geval is.
Doe de kaneelmix in een rubstrooier en bestrooi al het deeg. Laat 1/10e deel over van de keneelmix om te decoreren. Let op: laat de laatste centimeter over waar je de straks het deeg vast kan plakken.
Als je het deeg bestrooid hebt met de kaneelmix dan rol je hem weer in de lange weg op zoals deze uit het blik kwam. Bestrijk met water het niet bestrooide stukje deeg en duw deze dicht op de rol zodat deze vast blijft zitten. Leg het geplakte uiteinde naar onder.
Snijd nu met een gekarteld broodmes 6 schijven. Leg de gesneden schijven in de skillet met genoeg ruimte tussen elk schijf deeg. Bestrijk het deeg met geklopt eigeel en bestrooi het erna met het laatste beetje kaneelmix wat je over hebt gehouden. Zet hem nu in de BBQ tot hij goudbruin is en het deeg gaar en knapperig aanvoelt. Bij mij was dit 25 circa minuten.
Cinnamon rolls over? Dat kan ik me haast niet voorstellen... maar als het toch echt is dan kun je ongeveer 2 dagen bewaren. Bewaar luchtdicht op kamertemperatuur in een afgesloten bakje.
Tip: doe de cinnamon rolls even terug in de oven om het deeg weer lekker knapperig te maken.
Reactie plaatsen
Reacties