
Witte boterpuntjes, hotdog, gefermenteerde zuurkool gestoomd in appelsap, uitgebakken gerookte spekblokjes afgeblust met whiskey en maple syrup, ketchup, mosterd en gebakken uitjes.
Benodigdheden
Devide and conquer systeem/ 2 medium gietijzeren steelpannetjes of skillets / 2 halve RVS grillroosters
Opstelling
Directe opstelling 150 graden, 1 halve RVS grillrooster lage stand, 1 halve RVS grillrooster hoge stand. Steelpannetjes of skillets op het lagere gedeelte. De worstjes op het hoogere gedeelte. Verwarm de assecoires mee met het opwarmen van de BBQ
Ingrediënten
5x 100g Home made hotdogs van Inamood
5 witte boterpuntjes
150g gerookte spekblokjes
100g gefermenteerde zuurkool
100ml appelsap
2 handjes gefrituurde uitjes
Scheut maple syrup
Scheut whiskey
Mosterd naar smaak
Ketchup naar smaak
Bereidingswijze
Stook de BBQ op naar 150 graden Celsius indirect. Laat de gietijzeren assecoires en de RVS grillroosters mee opwarmen.
Was de zuurkool met koud water en laat goed uitlekken. Eenmaal uitgelekt mag dit in een van de 2 gietijzeren pannetjes met de appelsap. Dek af met aluminiumfolie en laat voor 20 minuten stoven. Roer halverwegen een keer om.
Leg de hotdog worsten wat meer van het vuur af, leg ze op het bovenste RVS grillrooster, draai ze de komende 15 minuten regelmatig om.
Bak de spekjes uit in het andere gietijzeren pannetje. Net voor dat ze uitgebakken zijn giet je een scheut whiskey over de spekjes, roert een keer om en voegt een goeie scheut maple syrup toe. Roer dit goed door en laat dit kort even even inkoken. Proef stiekem eens van je zoet/zoute sticky spekblokjes... wat een gebalanceerde smaak explosie, niet waar?!
Snijd de boterpuntjes vanuit de boven kant in en laat de laatste cm aan elkaar zitten. Duw met je vinger eventueel wat meer open. Beleg het boterpuntje met de hotdog, de zuurkool, de sticky spekblokjes, ketchup, mosterd en gefrituurde uitjes. Top af met een dun lijntje maple syrup.
Eet smakelijk!

Reactie plaatsen
Reacties