Gemarineerde kippenvleugeltjes

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 20:58

Snelle simpele gegrilde kippenvleugels

Benodigdheden

Heat deflector / RVS grillrooster / kerntemperatuur meter

 

Opstelling

Indirecte methode  200 graden Celsius

 

Ingrediënten (1-2 personen)

500g kippenvleugels

2 el zonnebloemolie

1 afgestreken el kipkruiden 

 

Bereiding (40 minuten)

Stook de BBQ op naar 200 graden Celsius op de indirecte methode. Laat de heat deflector en het RVS grillrooster mee opwarmen. 

Kijk de kippenvleugels even na op losse stukjes en dergelijke en werk bij met een scherp mes. Besprenkel de kip hierna met de zonnebloem olie en masseer even goed door. Bestrooi de kip nu met de kipkruiden en masseer nogmaals even goed door.

Zie verpakking kipkruiden voor de juiste verhouding kruiden, elk merk is anders.  Natuurlijk zijn er ook heel veel verschillende soorten dry rubs voor kip die je ook prima voor vleugeltjes kunt gebruiken. Voor deze hoge temperatuur zou ik wel iets zonder suiker pakken. Dat werkt beter in een low en slow sessie waar de suiker niet verbrand en niet bitter kan worden. 

Ondertussen zal de BBQ wel opgewarmd zijn en mag je de kippenvleugels op het RVS rooster plaatsen. Bij een kerntemperatuur van 74 graden mogen ze eraf. Dit moet ongeveer een half uur duren. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.