
Snelle simpele gegrilde kippenvleugels
Benodigdheden
Heat deflector / RVS grillrooster / kerntemperatuur meter
Opstelling
Indirecte methode 200 graden Celsius
Ingrediënten (1-2 personen)
500g kippenvleugels
2 el zonnebloemolie
1 afgestreken el kipkruiden
Bereiding (40 minuten)
Stook de BBQ op naar 200 graden Celsius op de indirecte methode. Laat de heat deflector en het RVS grillrooster mee opwarmen.
Kijk de kippenvleugels even na op losse stukjes en dergelijke en werk bij met een scherp mes. Besprenkel de kip hierna met de zonnebloem olie en masseer even goed door. Bestrooi de kip nu met de kipkruiden en masseer nogmaals even goed door.
Zie verpakking kipkruiden voor de juiste verhouding kruiden, elk merk is anders. Natuurlijk zijn er ook heel veel verschillende soorten dry rubs voor kip die je ook prima voor vleugeltjes kunt gebruiken. Voor deze hoge temperatuur zou ik wel iets zonder suiker pakken. Dat werkt beter in een low en slow sessie waar de suiker niet verbrand en niet bitter kan worden.
Ondertussen zal de BBQ wel opgewarmd zijn en mag je de kippenvleugels op het RVS rooster plaatsen. Bij een kerntemperatuur van 74 graden mogen ze eraf. Dit moet ongeveer een half uur duren.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties