
BBQ flavoured moinkballs met jalepeno peper
Benodigdheden
Heat deflector / RVS grillrooster / kwast / kerntemperatuur meter
Opstelling
Indirect 130 graden Celsius, heat deflector met RVS grillrooster
Ingrediënten (1-2 personen)
1 chunk rookhout
300g gehakt
1 verse jalepeno peper
1 sjalotje
1 potje BBQ dry rub
8 brede plakken ontbijt spek
BBQ saus hoeveelheid naar wens
Bereiding (90-120 minuten)
Stook de BBQ op naar 130 graden en warm de heat deflector mee op. Leg alvast 1 chunk rookhout bij de BBQ voor als hij opgewarmd is en de moinkballs voorbereid zijn.
Maak alle groentes schoon en snijd in blokjes van 3/4 mm. Neem een mengkom. Trek het gehakt beetje voor beetje uit elkaar en laat vallen in de mengkom. Voeg hier de BBQ dry rub en de groentes aan toe en kneed goed door. Maak hier 4 balletjes van en druk goed aan.
Vervolgens leg je de buikspek per 2 op een snijblad. Leg ze in de vorm van een + en lak ze aan de bovenzijde volledig in met BBQ saus. Als je dat gedaan hebt, plaats je 1 gehaktballetje per ontbijtspek plusje en vouw je de ontbijtspek om het gehaktballetje heen. Prik de ontbijtspek vast met een prikker. Bestrooi de moinkballs nu nogmaals met de BBQ dry rub.
Ondertussen zal de BBQ wel op temperatuur zijn en stabiel blijven. Plaats 1 chunk rookhout op je kolen, het RVS grillrooster kan nu ook geplaatst worden. Leg de moinkballs op het rooster en gaar tot ze een kerntemperatuur van 60 graden hebben. Lak vervolgens af met BBQ saus en haal 15 minuten later eraf als de saus is ingedroogd.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties