
Broodje wild west met gemarineerde kiphaasjes, ontbijtspek, komkommer, tuinkers en honing mosterd dressing
Benodigdheden
Heat deflector / RVS grillrooster / gietijzeren bakplaat, plancha of gietijzeren skillet.
Opstelling
160 graden Celsius. Half indirect met een RVS grillrooster, half direct met gietijzeren bakplaat of plancha. (Als je dit niet hebt is een skillet op een RVS grillrooster ook meer dan prima)
Ingrediënten (2 broodjes)
2 afgebakken pistoletjes
350/400 gram kiphaasjes
4 plakken ontbijtspek
BBQ dry rub voor kip of kipkruiden mix
4/6 schijfjes komkommer
1 klein doosje tuinkers
Kant en klare honing mosterd dressing
Olijfolie
Bereiding (45/60 minuten)
Stook de BBQ op naar 160 graden Celsius inclusief de heat deflector, grillrooster en gietijzeren bakplaat.
Dep de kiphaasjes droog en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Bestrooi de kiphaasjes vervolgens met de door jou gekozen dry rub of kruidenmix dat bij de kip past. Ik koos hierbij voor een hartige poultry dry rub.
Als de BBQ eenmaal op temperatuur is kunnen de kiphaasjes op het RVS grillrooster voor circa 20/25 minuten tot een kern van 75 graden Celsius. Neem 4 plakken ontbijtspek en leg deze op de gietijzeren bakplaat en bak deze uit. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.
Vervolgens snij je 4/6 plakken komkommer en knip je de tuinkers af. Snijd de broodjes in de lange weg open, beleg de onderkant met 2/3 plakken komkommer en besmeer de bovenkant met een goede laag honing mosterd saus. (Variatie tip: chilisaus in plaats van. De zoetigheid past super goed bij de zoute smaak van de spek en het hartige van de kiphaasjes)
Als de kiphaasjes een kerntemperatuur hebben bereikt van 74/75 graden Celsius mogen ze van de bbq af. Leg 2/3 kiphaasjes per broodje op de komkommer, daar boven op de uitgebakken ontbijtspek en afgetopt met een goede hand tuinkers.
Snel, simpel en megalekker broodje voor de lunch... eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties