
Frisse, knallende Tzatziki met griekse pita's
Benodigdheden
Skillet / flipgrid systeem of RVS grillrooster / mengkom / deegroller / vochtige handoek / handrasp grof / vergiet / droge theedoek
Opstelling
Directe opstelling 200/225 graden Celcius. Skillet in de uitsparing van je flipgrid systeem of op het RVS grillrooster
Ingrediënten + bereiding
(4 personen + 120 minuten)
Tzatziki
1000ml Griekse yoghurt
30ml Griekse extra vergine olijfolie
1 grote komkommer
4 - 6 teentjes knoflook
2 tl fijn tafelzout
Halve citroen (sap)
Schil de komkommer met een dunschiller. Rasp de komkommer met de grove kant van je hand rasp. Laat vervolgens uitlekken in een vergiet. Duw met de handoek of keukenpapier wat vocht uit je geraspte komkommers.
Neem een vergiet en leg er een schone droge theedoek in. Schep de yoghurt in de theedoek en laat dit gedurende 1,5 tot 2 uur uitlekken in de koelkast.
Haal de yoghurt uit de koelkast en schep het over in een grote mengkom inclusief de Griekse extra vergine olie. Rasp de knoflook over de fijne kant van je handrasp en voeg deze ook toe. Roer nu de geraspte komkommer door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout en de citroensap. Tip: zet de Tzatziki voor 1 of 2 uur terug in de koelkast voor op te stijven en om de smaken te laten intrekken. Hier wordt hij nog lekkerder van!
Pita's
https://www.eefkooktzo.nl/griekse-pita/
In plaats van de pan gebruikte ik een skillet op de kamado. Het gietijzer verdeelt de warmte van de BBQ goed en zo geef je de pita's een lichte BBQ smaak mee.
Reactie plaatsen
Reacties