
Gegrilde groene asperges met salt, pepper, garlic dry rub.
Benodigdheden
Gietijzeren rooster / RVS rooster
Opstelling
Directe opstelling 200/225 graden Celsius.
Ingrediënten (2 personen)
15 Groene asperges +/-
1 scheutje olijfolie
2 tl versgemalen peper
1 tl versgemalen zout
1 tl knoflook flakes
Bereiding (15 minuten)
Was de groene asperges met koud water. Laat ze goed uitlekker en dep ze droog met keukenpapier. Snijd 1 cm van de kontjes van de groene asperges af tot het niet meer uitgedroogd en een houtachtige structuur heeft. Neem nu een middel grote mengkom. Besprenkel de groene asperges met een scheutje olijf olie. Haal ze eruit en leg ze terug op de snijplank. Neem een klein bakje voor de SPG dry rub te maken. Voeg 2tl versgemalen peper, 1 tl versgemalen zout en 1 tl knoflook flakes toe. Meng dit goed door elkaar. Bestrooi vervolgens de groene asperges aan beide kanten grof met je home made SPG rub en hussel nog even door elkaar.
Als het goed is zal de BBQ en je gekozen rooster nu wel op temperatuur zijn. Leg de Groene asperges op het rooster en draai wanneer deze een mooie grill kleur heeft. Het lekkerste zijn ze met nog wat bite. Hot & Fast dus!
Eet smakelijk.
Reactie plaatsen
Reacties