
Super krokante aardappel-kaas torentjes.
Benodigdheden
RVS Grill & Platesetter / mandoline / houten prikkers 10 cm hoog
Opstelling
Platesetter, RVS grill Indirect 200/220 graden
Ingrediënten (2 personen)
500g kruimige aardappel
3 el olijfolie
1 el SPG kruiden
1 el gerookte paprika poeder
200g geraspte mozzarella kaas
Bereiding (60 minuten)
Bereid de BBQ voor op de indirecte methode met een RVS grillrooster. Breng de temperatuur naar 200/220 graden.
Was de aardappels goed af en dep ze droog. Snijd vervolgens in dunne schijfjes met een mandoline. Doe de aardappelschijfjes in een kom en bestrooi met olijfolie. Hussel goed om. Verdeel vervolgens de SPG en de gerookte paprika poeder er overheen en meng goed door met de handen. Verdeel de aardappelschijfjes in 3 groottes. Groot, middel en klein. zo kun je makkelijker je torentje vormen. Een paar grote schijfjes onderop, de middel in het midden en de kleintjes bovenop. Stapel de aardappelschijfjes in volgorde zoals net benoemd met tussen elk laagje een klein beetje geraspte kaas. Verdeel alle schijfjes tot ze op zijn, steek er een houten prikker in voor de hou vast en top nog eens af met een goeie dot geraspte mozzarella.
Ondertussen zal de BBQ wel zijn temperatuur bereikt hebben. Plaats de torentjes voor 35/45 minuten op je RVS grill rooster. Wanneer deze goud bruin zijn en de aardappel torentjes krokant van buiten en fluffy van binnen is zijn de ze klaar.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties