
Koolsalade met witte kool, rode kool, wortel en frisse yoghurt-mosterd dressing.
Benodigdheden
Grote glazen schaal / kleine mengkom / rasp
Opstelling
Dit bijgerechtje komt geen BBQ aan te pas... maar komt zeker wel van pas op elke BBQ!
Ingrediënten (4 tot 6 personen)
150g witte kool
150g rode kool
100g geraspte wortel
150 milliliter volle boeren yoghurt
1 afgestreken eetlepel Dijon mosterd
1 scheutje olijfolie
1/2 citroen (rasp)
1/2 el honing
Vers gemalen zout en peper
Bereiding (30 minuten)
Snijd of rasp de groenten in fijne dunne julienne reepjes. Ik heb gekozen om de witte kool ietsje grover te snijden, zodat deze nog een goeie bite heeft en nog de echte aarde witte kool smaak behoud. Sommige zullen dit misschien wel te grof vinden. Iedereen is hier vrij in natuurlijk. Hussel de groentes vervolgens kort om in een grote glazen schaal.
Neem nu een middel kommetje voor de yoghurt-mosterd dressing. Begin met de yoghurt, voeg daar de Dijon mosterd, olijfolie, citroenrasp en honing aan toe. Roer dit even goed door en proef. Voeg nu een paar draaitjes vers gemalen peper en zout toe en proef nogmaals of dit voor jou op smaak is.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties