
De klassieke Chimichurri, niet meer weg te denken uit steak & BBQ land. Wie kent deze overheerlijke Argentijnse salsa nou niet?!
Benodigdheden
Mooi scherp hakmes
Opstelling
Voor dit recept hebben we geen BBQ nodig.
Ingrediënten (4-6 personen)
30 gram verse peterselie
15 gram verse koriander
10 gram verse oregano
1 sjalotje
1 rode Spaanse peper
4 tenen knoflook
1 el rode wijn azijn
200 ml extra vergine olie
Zout en peper
Bereiding (15-20 minuten)
Haal alle dikke stelen uit de kruiden en snijd het overgebleven blad vervolgens vrij grof rond de 5x5mm. Snijd de ui, knoflook en de Spaanse peper ook vrij grof rond de 5x5mm. Alle gesneden ingrediënten kunnen vervolgens in een weckpot van een halve liter. Voeg hier nog de rode wijnazijn en de extra vergine olie aan toe en meng goed door.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Een heerlijke salsa is weer binnen een handomdraai gemaakt... Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties