Salsa Romesco

Gepubliceerd op 12 oktober 2024 om 15:38

De klassieke Salsa Romesco. Een toegankelijke, zoete en licht kruidige salsa die je écht een keer gemaakt moet hebben.

Benodigdheden

Devide en conqour systeem / twee halve RVS grillroosters / halve heat-deflector / keukenmachine / aluminiumfolie / gietijzeren skillet.

 

Opstelling 

Deel de kamado in 2 delen. Half direct met de kolen eronder en half indirect zonder kolen eronder met de heatdeflector erboven. Een halve RVS grillrooster mag direct boven de vuurschaal en de andere op de normale hoogte boven je heat delfector. Houd de temperatuur rond de 150-160 graden Celsius dometemperatuur. 

 

Ingrediënten (6-8 personen)

2 punt paprika's 

3 roma tomaten

1 gele Spaanse peper 

1 bol knoflook

20 gram amandelen

20 gram walnoten

10g panko

2 el rode wijnazijn

Zout en peper

 

Bereiding (30-45 minuten)

Stook de BBQ op naar 150 graden Celsius. 

Snijd de bovenste centimeter  van de bol knoflook af. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en draai in aluminium folie. Leg op het indirecte gedeelte voor ongeveer 30 minuten. De puntpaprika's en de tomaten kunnen nu in zijn geheel meteen op het directe gedeelte kort boven de vlammen. Deze roaster je aan beide kanten een minuut of 5 tot dat ze lichtjes zwart zijn. Als deze klaar zijn mag hier de skillet op met de amandelen en walnoten in om ze even kort te roosteren.

Laat de tomaten en puntpaprika's even afkoelen. Verwijder de steel, het vel en de zaadlijsten. Snijd door 4 en knal ze in de keukenmachine. Haal de amandelen en walnoten van de BBQ en voeg toe aan de keukenmachine. Kijk ondertussen even naar je bolletje knoflook of die al lekker zacht is. Zo ja? Voeg dan 6 teentjes gepofte knoflook toe in de keukenmachine. Zo niet pof nog even lekker door en voeg toe wanneer ze zacht zijn. 

Snijd de steel van de Spaanse peper en verwijder de zaadjes. Snijd door 4 en voeg deze ook toe in de keukenmachine. Voeg hier nog de panko, rode wijn azijn en olijfolie aan toe en draai door tot een een mooie homogene salsa. Proef tussendoor en breng eventueel nog op smaak met zout en peper

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.