
Souvlaki van varkenshaas op een spies met rode uien schelpen.
Benodigdheden
Gietijzeren grillrooster / spiezen
Opstelling
Gietijzeren grillrooster, directe opstelling 220/240 graden Celsius.
Ingrediënten (2 personen)
500 gram varkenshaas
2 kleine rode uien
50ml olijfolie
3 tl gedroogde Oregano
2 tl gedroogde Tijm
2 tl gemalen Komijnzaad
2 tl Knoflookpoeder
Vers gemalen peper en zout
Bereiding (90 minuten)
Snijd de varkenshaas in plakjes van 1 cm dik. Leg ze vervolgens in een mengkom en voeg daar de olie aan toen. Meng goed door en voeg vervolgens de kruiden toe. Laat dit even een uurtje intrekken zo dat alle smaken familie kunnen worden.
Snijd vervolgens de rode ui door 4. Haal de schil van de ui af en verdeel de partjes in schelpjes door ze uit elkaar te trekken. Leg deze alvast apart bij de spiezen.
Maak de BBQ klaar en stook op naar 220/240 graden Celsius direct met het gietijzeren grillrooster.
Verdeel souvlaki over de spiezen. Vul de spiezen om en om met ui en souvlaki. Begin met de rode ui en eindig met de rode ui. Ik gebruikte 3 souvlaki schijfjes en 4 ui schelpjes per spies.
Bak de souvlaki af ongeveer 3/5 minuten per kant tot het een mooi grill streepje heeft en de kerntemperatuur op 70 graden zit.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties