Griekse bifteki

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 21:21

Gehakt rolletjes gekruid op griekse wijze met feta van binnen. Lekker op een griekse pita of met griekse rijst of friet. 

Benodigdheden

Gietijzeren grillplaat geribbelde kant / boterhammen zakje of bakpapier

 

Opstelling

Grillplaat met geribbelde kant naar boven voor een directe sessie op 220/240 graden Celsius.

 

Ingrediënten (2 personen)

500g gemengd gehakt ongekruid

2 eetlepels paneermeel 

1 losgeklopt ei

1 ui

3 tenen knoflook

3 eetlepels verse fijngesneden peterselie

2 tl gedroogde munt

3 tl oregano 

2 tl komijn

vers gemalen zzouten peper naar smaak

1 el olijfolie 

1 blok feta circa 200g

 

Bereiding (30 tot 45 minuten)

Meng het gehakt, paneermeel en het ei tot één geheel. 

Snijd vervolgens de peterselie fijn en pureer of rasp de ui en de knoflook. Meng alle kruiden met de olijfolie en voeg het mengsel toe aan het gehakt.

Verdeel het gehakt in 4 stukken van circa 125g. Voor je deze in een rechthoek gaat uitduwen leg je een boterhammen zakje of een stuk bakpapier op je snijplank of werkblad zodat je deze gemakkelijker kunt verwerken en deze niet blijft plakken. 

Snijd alvast het blok feta in de lengte door 4 zodat je 4 langwerpige repen feta krijgt. 

Maak de BBQ klaar voor een directe sessie op 220/240 graden Celsius met de geribbelde kant van de gietijzeren grillplaat naar boven. 

Duw het gehakt uit in een vorm van een rechthoek. Circa 15 cm breed en 10 cm hoog. Leg de reep feta in de breedte op het gehakt en vouw dicht. Duw de randen goed aan met een vork en vorm vervolgens de bifteki met je handen tot een mooi rechthoekje. Druk hem goed aan zodat de feta mooi in het midden zit. Herhaal dit voor alle biftekis. Grill de bifteki af voor ongeveer 4/5 minuten per kant tot deze mooie grillstreepjes en een kerntemperatuur van 70 graden Celsius heeft. 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.