Pinsa mozzarella & prosciutto

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 15:41

Pinsa met zongedroogde tomatensaus, mozzarella, prosciutto, cherrytomaat en basilicum.

Benodigdheden

Pizzasteen / flip grid systeem met pizzasteen optie / pizzaschep / temperatuurmeter laser optioneel 

 

Opstelling

Indirect met een heat deflector rond de 250 graden Celsius, pizzasteen op het RVS rooster of in je flip grid systeem.

 

Ingrediënten (1 persoon)

Voorverpakte neutrale Pinsa bodem (supermarkt)

200g zongedroogde tomatensaus

150g prosciutto ham 

10/12 mini mozzarella bolletjes

10/12 halve cherrytomaatje

10 blaadjes basilicum

2/3 handjes geraspte mozzarella

 

Bereiding (30 minuten)

Begin met het opwarmen van de BBQ. Warm de heat deflector, het RVS rooster en de pizzasteen mee op naar 250 graden Celsius ongeveer. Dit heeft wel eventjes nodig. Gaan we alvast verder met het klaarmaken of beter gezegd opmaken van de Pinsa. Verdeel een goeie bodem zongedroogde tomatensaus over de Pinsa heen. Laat 1 a 2 cm over van de korst over naar de smaak die jij lekker vind. De een houd er wat meer van als de ander. Vouw nu elke plak prosciutto in een apart toefje en verdeel deze op de Pinsa. Verdeel de mozzarella bolletjes midden op de prosciutto toefjes. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en leg deze weer tegen de mozzarella bolletjes aan. Zo blijft straks alles mooi bij elkaar liggen als de mozzarella smelt. Verdeel nog wat geraspte mozzarella tussen de toefjes door en top af met hele blaadjes basilicum.

Ondertussen zal de BBQ wel de juiste temperatuur hebben. Controleer de pizza steen nog even met je tempratuur laser of deze ook minimaal een temperatuur heeft van 250 graden Celsius. Als je deze niet hebt kun je ook een beetje bloem op de pizzasteen strooien. deze moet dan langzaam een licht bruine kleur krijgen. Wordt deze bloem erg snel zwart zou je ervoor kunnen kiezen om de pizzasteen af te koelen door met een plantenspuit een beetje water op de pizzasteen te spuiten. 

Leg de Pinsa netjes met de pizzaschep op de pizzasteen en maak de klep dicht. De Pinsa zou in zon 5 tot 10 minuten knapperig en mooi gekleurd moeten zijn. Ook de mozzarella is dan mooi gesmolten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.