Côte de bouef met huisgemaakte spicy cowboy boter

Gepubliceerd op 15 juni 2024 om 14:11

Côte de bouef revearsed seared met huisgemaakte spicy cowboy boter

Benodigdheden

Devide en conqour systeem / halve heat deflector / gietijzeren halve maan / RVS halve maan / kern temperatuurmeter

 

Opstelling

Indirect met een halve heat deflector en een halve maan rooster van RVS, direct met halve maan rooster van gietijzer met daar de brandende kolen onder. 120 graden Celsius roken, 250 graden Celsius affakkelen

 

Ingrediënten (2 personen)

800 gram cote de boeuf

250 gram grasboter (gezouten)

1 el chipotle BBQ dry rub

2 eetlepels gehakte peterselie

4 knoflook teentjes

1/2 citroen (rasp)

Versgemalen peper en zout

 

Bereidingswijze (75 minuten)

Als je de Côte de bouef nog in de koelkast hebt liggen mag je deze eruit halen en op kamer temperatuur laten komen.

Je gaat beginnen met het maken van de spicy cowboy boter. Neem hier voor een middel mengkom en een vork. Snijd de grasboter in kleinere blokjes en doe deze in de kom. Hak 4 teentjes knoflook fijn, de peterselie fijn en rasp de zest van een halve citroen. Voeg deze toe aan de boter, voeg daarbij ook de chipotle BBQ dry rub aan toe (of natuurlijk een andere dry rub met pit en niet te veel zout die jij fantastisch vind). Prak dit fijn en roer het grasboter met alle ingrediënten goed door. Proef en voeg eventueel nog toe naar wens. Leg een stuk vershoudfolie op het aanrechtblad en verdeel de boter met een lepel als een staaf. Rol hem erna strak in en draai de uiteindes  tegen elkaar in als een snoepje. Leg de cowboy boter terug in de koelkast zo kun je er dadelijk mooie plakken van snijden.

Begin met het voorbereiden van de BBQ. Als je de BBQ maar voor een helft gevuld hebt met kolen en de 1 a 2  wokkeltjes uitgebrand zijn begin je met de opstelling zoals hierboven staat beschreven en laat je alles fijn mee opwarmen tot 120 graden Celsius. Als deze op temperatuur is en stabiel blijft dan mag je 1 a 2 chunks rookhout aan de kolen toevoegen.

Season de Côte de bouef in met vers grof gemalen peper en zout. Plaats een kernthermometer in het midden van het stuk vlees tot aan de kern en plaats op de indirecte gedeelte van de BBQ met het RVS rooster en de heat deflector. Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 48 graden halen we hem van de BBQ en zetten we alle schuiven open tot een dome temperatuur van 250 graden Celsius is bereikt. Dan gaat de Côte de bouef opnieuw erop maar nu op het directe gedeelte. Sear de buitenkanten tot dat ze mooi een krokant jasje hebben en de stukjes vet mooi weg smelten. Als de Côte de bouef een kern temperatuur van 52 heeft bereikt mag hij eraf. Laat nog even 5/10 minuten rusten zodat alle sappen zich weer in het vlees terug kunnen verdelen. 
Snij aan tegen de draad, in plakjes van 1 cm dik en serveer de huisgemaakte spicy cowboy boter in plakken eroverheen.

 

Eet smakelijk

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.