
Huisgemaakte Salsa Verde, heerlijk op een steak of als dressing onder een groene bonen salade.
Benodigdheden
Keukenmachine
Opstelling
Voor dit recept hebben we geen BBQ nodig.
Ingrediënten (4-6 personen)
Half blikje ansjovis filets
2 el kappertjes
6 tenen knoflook
1 verse jalapeno peper
30 gram verse bladpeterselie
15 gram verse bascilicum
15 gram verse koriander
1 a 2 el rode wijn azijn
80-90ml extra vergine olijfolie
Zout & peper
Bereiding (10-15 minuten)
Haal de dikkere takjes uit de bosjes kruiden, snijd de overgebleven kruiden grof om vervolgens in de keukenmachine te knallen. Pel de knoflook, snijd door vieren en knal deze bij de kruiden. Snijd het kopje van de jalapeno peper en snijd doormidden om hem te kunnen ontpitten. Deze mag dan ook grof gesneden worden om in de keukenmachine erbij te flatsen.
In de keukenmachine doen we dan nog de kappertjes, ansjovis filets, de rode wijnazijn en de helft van de extra vergine olijfolie. Draai tot een gladde massa. Voeg vervolgens kloppend met een vork beetje voor beetje de rest van de extra vergine olijfolie onder de Salsa Verde tot hij voor jou de juiste dikte heeft. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Je hebt nu een heerlijke salsa in een handomdraai gemaakt! Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties