Salsa Verde

Gepubliceerd op 12 oktober 2024 om 14:53

Huisgemaakte Salsa Verde, heerlijk op een steak of als dressing onder een groene bonen salade. 

Benodigdheden

Keukenmachine

 

Opstelling

Voor dit recept hebben we geen BBQ nodig.

 

Ingrediënten (4-6 personen)

Half blikje ansjovis filets

2 el kappertjes

6 tenen knoflook

1 verse jalapeno peper

30 gram verse bladpeterselie

15 gram verse bascilicum

15 gram verse koriander

1 a 2 el rode wijn azijn

80-90ml extra vergine olijfolie

Zout & peper

 

Bereiding (10-15 minuten)

Haal de dikkere takjes uit de bosjes kruiden, snijd de overgebleven kruiden grof om vervolgens in de keukenmachine te knallen. Pel de knoflook, snijd door vieren en knal deze bij de kruiden. Snijd het kopje van de jalapeno peper en snijd doormidden om hem te kunnen ontpitten. Deze mag dan ook grof gesneden worden om in de keukenmachine erbij te flatsen.

In de keukenmachine doen we dan nog  de kappertjes, ansjovis filets, de rode wijnazijn en de helft van de extra vergine olijfolie. Draai tot een gladde massa. Voeg vervolgens kloppend met een vork beetje voor beetje de rest van de extra vergine olijfolie onder de Salsa Verde tot hij voor jou de juiste dikte heeft.  Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.

Je hebt nu een heerlijke salsa in een handomdraai gemaakt! Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.